Buurtbattle Finaledag een groot succes

Buurtbattle Finaledag een groot succes
Algemeen

Op woensdag 1 mei in de vakantie vond de finaledag van de Buurtbattle plaats. De buurtbattle is een voetbalgerelateerd event dat door Bslim en FC Groningen in de Maatschappij samen wordt georganiseerd. Alle kinderen in de leeftijd tussen 10 en 15 jaar kunnen in hun eigen wijk hier aan meedoen. Er wordt 7 a 8 weken op een vast moment in de week getraind en tijdens deze training kunnen er punten verdiend worden voor “op tijd aanwezig zijn”, voor goed gedrag en voor het helpen met opruimen. Daarnaast kunnen er extra punten verdiend worden door het doen van maatschappelijke opdrachten (bijv. zwerfvuil opruimen of de oudere buurvrouw helpen met boodschappen doen). De 6 kinderen die na alle trainingen de meeste punten hebben verdiend, plaatsen zich voor het team van hun wijk en nemen het vervolgens tijdens de finaledag op tegen andere wijkteams. Tijdens deze finaledag zijn ook alle selectiespelers van FC Groningen aanwezig om als coach van de wijkteams te fungeren!!

De 2 coaches van team Lewenborg waren Amir Absalem en Michael Breij. Deze boys waren super fanatiek en deden het erg leuk. Ze waren heel goed in staat om onze spelers; Richard, Casper, Mander, Gyano, Ghinayro en Djayden scherp in het veld te hebben. Gedurende deze middag konden alle deelnemers en toeschouwers naar hartelust op de foto met alle selectiespelers en konden ze ook handtekeningen verzamelen op hun mooie witte Buurtbattle-shirt!

Op deze finaledag heeft het Lewenborg team (10 tot 12 jaar) heel aardig gepresteerd. In de poule van 6 werd 2 maal gewonnen, 2 maal verloren en 1 maal gelijk gespeeld. Aangezien iedereen in de poule zeer aan elkaar gewaagd was resulteerde dit in een 4e plek in de poule. De nummers 1 t/m 3 van de poule hadden alle drie 9 punten en wij zaten er vlak achter met 7 punten! Door de kruisfinale tegen de nummer 4 van de andere poule te winnen van Hoogkerk werd Lewenborg uiteindelijk keurig 7e! De winnaar van deze finaledag werd, net als vorig jaar, Indische Buurt/de Hoogte, die in de finale won van Zuid dmv strafschoppen.

Al met al was het weer een geweldige dag!!