Minder Afval Challenge Lewenborg

Minder Afval Challenge Lewenborg
Algemeen

Na de wijkavond van 16 mei gaat de Minder Afval Challenge in Lewenborg van start.

Ben jij ook zo flauw van die volle grijze container die je elke keer bij de weg zet?

Als je de uitdaging aanneemt en meedoet aan de Minder Afval Challenge ga je zelf inzien dat het anders kan.

Minder huishoudelijk afval kan je zelfs een heleboel geld besparen. Allereerst doordat je veel minder vuilniszakken nodig bent. En je gebruikt wat je nodig bent, doet anders inkopen en hoeft daardoor minder voedsel weg te gooien.

Je gaat bewuster om met wat je in de winkel koopt en wat je bij het restafval gooit. Het kan een leuke sport zijn om te zien wat je allemaal kunt recyclen.

Op hele eenvoudige manieren kun je kiezen voor duurzamere alternatieven; bijvoorbeeld door het kopen van een grotere fles wasmiddel waar je langer mee doet.

En groente en fruit kun je los op de markt halen waar er veel minder verpakking omheen zit dan in de winkel. Er zijn herbruikbare zakjes van textiel die je in de winkel kunt gebruiken om broodjes of fruit in mee te nemen.

In de wijk zijn mogelijkheden om bepaalde spullen in te leveren ten bate van het goede doel. Plastic doppen kunnen ingeleverd worden bij wijkcentrum het Dok en bij De Oude Bieb. Frisdrankblikjes, bierdoppen en oude ijzer kunnen gedoneerd worden voor Kledingbank de Zeecontainer.

Restjes  kaarsvet worden door iemand in de wijk verzameld die er weer nieuwe kaarsen van maakt. Inleveren kan bij De Oude Bieb.

Gebruikte kleding, meubels, speelgoed, boeken en andere spullen mogen altijd gedoneerd worden voor de kringloopwinkel, de biebshop van De Oude Bieb. Zo krijgen goede spullen weer een nieuwe bestemming.

 Als je mee wilt doen met de Minder Afval Challenge kun je lid worden van de facebookgroep. Daar kun je met elkaar ervaringen en tips uitwisselen. Zo kun je elkaar motiveren en nieuwe dingen aan de weet komen.

De organisatie van de Minder Afval Challenge zal eveneens nuttige informatie met jullie delen.

Deelnemers krijgen een startpakket met leuke goodies en relevante informatie. Die worden op dinsdagavond 21 mei vanaf 19 uur uitgereikt in De Oude Bieb.

Heb je geen facebook, maar wil je toch aan de Minder Afval Challenge meedoen, dan kan dat natuurlijk ook. Wij zorgen dat je op de hoogte blijft van alles wat er leeft tijdens de Minder Afval Challenge.

En er komt een whatsappgroep voor deelnemers.

En natuurlijk komt er een winnaar uit de bus aan het eind van de minder afval challenge die een duurzame prijs wint.

.

Voor meer info en opgave zie

Facebook: minder afval challenge Lewenborg

Facebook Golvend Lewenborg

Email: golvendlewenborg@gmail.com

Ongeveer BeWonersPlatform Lewenborg