De Scheepsraad en Golvend Lewenborg; Samen.

De Scheepsraad en Golvend Lewenborg; Samen.

In deze bizarre tijd die we meemaken voelen we in alles wat we om ons heen zien, de behoefte aan saamhorigheid. Zonder daar al te filosofisch op door te gaan, kunnen we wel constateren dat het een gevoel is dat, door de waan van de dag en de doorgaans veilige wereld waar we in leven, toegedekt blijft.
We merken op straat dat wijkbewoners nu meer open staan voor een groet of een praatje. Het ‘je zit in hetzelfde schuitje’-gevoel.

In werkelijkheid zitten we altijd in hetzelfde schuitje. Het ‘wijk-schuitje’. En, in werkelijkheid hebben we dus allemáál de behoefte om ons verbonden te voelen met andere mensen.

Als we dat nou eens vasthouden en meenemen naar de periode die ongetwijfeld weer aanbreekt, dat we het gewone leven weer kunnen hervatten. We vinden de saamhorigheid fijn!

We wonen in een wijk waar heel veel georganiseerd wordt. Dat krijgen we te horen als we (nieuwe) bewoners ontmoeten en ze vertellen over de wijk.
Maar, weet iedereen dat? Hoe werkt de wijk in sociaal opzicht? Waar ontmoeten we elkaar? Waar moet je zijn als je mee wilt doen of een leuk idee hebt voor de wijk? Of waar je moet zijn als je je op wijkgebied ergens zorgen over maakt? Hoe kun je je laten horen?

Het is het doel van zowel bewonersvertegenwoordiging De Scheepsraad als van bewonersgroep Golvend Lewenborg om deze informatie zoveel mogelijk te delen met de wijk.
Omdat doel, middelen en werkgebied hetzelfde zijn hebben we besloten de krachten te bundelen. Binnenkort gaan we als één organisatie verder. Met nóg meer enthousiasme en gedrevenheid willen we álle bewoners van Lewenborg en omgeving uitnodigen om méé te doen!

Inmiddels al tot een vaste traditie verworden om  elkaar op elke 3de donderdag van de maand te ontmoeten in Het Dok.  Zodra we weer een derde donderdag kunnen en mogen organiseren zullen we dit van de Lewenborgse daken schreeuwen en op diverse mediaplatforms kenbaar maken.

Voor meer informatie kun je mailen met: golvendlewenborg@gmail.com of info@descheepsraad.nl