In de jaren ’70 werd aan de Oostkant van de stad Groningen de wijk Lewenborg gebouwd. De gemeente Groningen sloot in 1973 een contract voor 10 jaar met de tuinarchitect Louis Le Roy. Hij kreeg de vrije hand bij de inrichting van het groen in flinke delen van de wijk. Dat wat we nu de LeRoy-gebieden noemen. De filosofie van Le Roy is om in de openbare ruimte in te grijpen en vervolgens de natuur zijn gang te laten gaan.

Le Roy beschreef zijn ideeën in zijn boek ‘Natuur uitschakelen, natuur inschakelen’. Zijn uitgangspunt is dat je in een zo groot mogelijk deel van de openbare ruimte in de stedelijke omgeving moet ingrijpen (natuur uitschakelen) door dat gebied met veel groen in te richten. Tien procent vond hij al een mooi resultaat. Na zo’n ingreep trek je je handen er van af (natuur inschakelen). Je laat dan de natuur en de Tijd hun werk doen.

Lees het hele verhaal op de website van LeRoy

NIEUWS AGENDA FOTO'S VIDEO'S CONTACT Top

Nieuws via Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

1 week geleden

LeRoy Groningen

Omdat het elfenhotel vernield is kampeert onze kabouter op de boomstam vlakbij.
De Mondriaan aardbeienbak in de appelhof vordert gestaag
... Bekijk meerBekijk minder

Omdat het elfenhotel vernield is kampeert onze kabouter op de boomstam vlakbij.
De Mondriaan aardbeienbak in de appelhof vordert gestaagImage attachment

Comment on Facebook

Ik heb bewondering voor jullie doorzettingsvermogen! Regelmatig worden er leuke of educatieve voorwerpen vernield. Jullie maken het en gaan gewoon verder. Knap hoor!!!

Lijkt wat mij betreft eerder op een Gaudí bak.

3 weken geleden

LeRoy Groningen

De schuurtjes in het Pinetum waren met oud en nieuw open gebroken. Zodat het raadzaam was een nieuw steviger onderkomen op te richten. Detal: zie hoe het dak mooi om een bestaande boom geplooid is. ... Bekijk meerBekijk minder

De schuurtjes in het Pinetum waren met oud en nieuw open gebroken. Zodat het raadzaam was een nieuw steviger onderkomen op te richten. Detal: zie hoe het dak mooi om een bestaande boom geplooid is.Image attachment
Laad meer...

Top

Foto’s via Facebook:

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Tijdlijnfoto's

Tijdlijnfoto's

495 foto's

Top

Video

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
slinger in het stapstenenpad - het stapstenenpad is verrijkt met eenslinger, die het mogelijk maakt een hiaat in het stapstenenpad te overbruggen zonder met de voeten op de grond te komen. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon slingeren.

slinger in het stapstenenpad

het stapstenenpad is verrijkt met eenslinger, die ...

touwbrug hersteld - de touwenbrug opnieuw hersteld (een leuning touw was gejat) en direct weer in gebruik genomen, hetgeen wel 2 kletspoten opleverde bij de eerste poging. Gewoon doorgaan tot het lukt, bravo!!!!

touwbrug hersteld

de touwenbrug opnieuw hersteld (een leuning touw w...

Top

Contact

Adres

Ons adres:

Overloop 5 9732 HZ Groningen